Hormon ABC - Progeszteron

postas Tudod, hogy mik a hormonok? Létfontosságú jelhordozó molekulák, melyek befolyásolni hivatottak sejtjeink működését, szabályozzák az életfolyamatainkat. Üzenetvivők, feladatközvetítők — mint egy jó postás.

Bővebben...

Hormon ABC - Ösztrogén

hormon-abcAnnyit már tudsz, hogy a téma fontos Neked, de nem igazodsz el a sok szakszó, és tudományos meghatározás között? Akkor a HORMON ABC Neked is sogat segít majd! Íme, egy sokat emlegetett hormon, "az élet angyala a halál angyala", avagy az ösztrogén:

Bővebben...

Apró jelek, női gondok II.

mit-csinaljak Már megint éjjel fél kettő van..... Hónapok óta ébredek fel ugyanígy, az éjszaka közepén, mint egy "űzött vad". Próbálom elfoglalni magam, mert ahogy ez lenni szokott, az álom hatnál előbb nem jön újra a szememre.

Bővebben...

El sem tudod képzelni, mekkora a baj

tudnodkell Ugye tudod, hogy a második világháború óta a meddőség szép lassan nő, párhuzamosan az ipar fejlődésével, ami számtalan mesterséges anyagot hozott létre és terjesztett el a fogyasztói társadalom "jobb" létéért...?

 

Bővebben...

Apró jelek, női gondok

mi-hianyzik Állt a tükör előtt, és szemöldökcsipesszel az állán megszaporodó szőrszálak egyikére vadászott. Közben egyre csak azon tűnődött, hogy miért kell ezt újra és újra megtennie — hetente többször is?

Bővebben...