Apró jelek, női gondok II.

mit-csinaljak Már megint éjjel fél kettő van..... Hónapok óta ébredek fel ugyanígy, az éjszaka közepén, mint egy "űzött vad". Próbálom elfoglalni magam, mert ahogy ez lenni szokott, az álom hatnál előbb nem jön újra a szememre.

Mit csináljak?

Konyhaszekrény lepucolva, vasalás, varrás elintézve, a polcon az összes könyv kiolvasva. Jobb lenne rosszat álmodni!

Amikor reggel hétkor csörög az óra, úgy érzem majd magam, mint aki egész éjjel fát vágott, de ami sokkal rosszabb, pont úgy is fogok kinézni. Nehezen múlnak, a percek, az agyam pedig csak pörög, és szinte az őrületbe kerget ez az állandó éjszakázás! A férjemet sem szeretném felébreszteni, és holnap toppon kéne lennem a munkámban is.

Ahogy eleinte, most is próbáltam nem kikelni az ágyból, de tudod, milyen, mikor csak bámulod a félhomályba burkolódzott plafont és közben percenként az órára pillantasz...

Amikor a 825 ezredik bárányt számolom, szívem szerint megnyúznék egyet, olyan ideges vagyok. Lehet, hogy ma éjjel is hálóinget kell cserélnem, annyira, kiver a víz? Az arcom a kezembe temetem, és érzem, milyen száraz a bőröm. Beletúrok a hajamba, és ahogy mostanában lenni szokott, megint az ujjaim közt marad néhány szál.   

Mi ez? Még csak 35 éves vagyok!
Ez már a változó kor?!? Na neee...

Az utóbbi időben egy kicsit kicombosodtam a férjem szerint — bár tetszik neki, mivel a melleimen is látszik a hízás —, de őszintén szólva ez nekem annyira nem komfortos. Új melltartók, új bugyik, idáig rendben van, de a hurkákból inkább nem kérnék, köszönöm szépen!

Az Istennek sem megy le a felesleg: Olyan, mintha önmagát generálná, lassan de folyamatosan még jön is hozzá. Sajnos, már összebújni sincs kedvem, se energiám, amit elég rosszul tűr a férfi a háznál, de mit tegyek? Valahogy másképp érzem magam...

Persze, persze, próbálok diétázni. Délben már megőrülök valami édességért, és a salátára rá sem bírok nézni. Bekapok valami péksütit, amitől végre megnyugszom, de csak átmenetileg. Mint egy drogos, komolyan!

Amikor visszamegyek dolgozni, és a főnököm kér valamit, kerek 5 másodperc múlva már nem emlékszem a világon semmire. Arra sem, hogy éppen mit kerestem a gépben, és mintha agymosáson estem volna át, csak ülök, mint a Bálám szamara és el se hiszem, hogy van ilyen. (Egyre gyakrabban!) Aztán mehetek megkérdezni, hogy "Bocsánat, Főnök, de szinte már csak a saját nevemre emlékszem, elismételné, hogy mi is a feladatom?" Komolyan tartok tőle, hogy kipenderítenek az állásomból — még jó, hogy nem agysebész vagyok, de akkor is....

Az igazság az, hogy kissé lelakott lettem, és a legszörnyűbb, hogy pont így érzem belül is. Ha belenézek, egy megfáradt, letargikus nőt látok a kirakat tükrében, és sajnos már nem csak a munkából hazafelé tartva, de odafelé is.

Arra jutottam, hogy ha csak nem megyek el éjszakai munkára, hogy hasznosan töltsem az időmet, utána kell járnom ennek a dolognak, mert szó szerint rámegy az egészségem, a munkahelyem, és jó úton haladok afelé, hogy a házasságom is.

...

Hát — utánajártam, és bár csak pár hónap telt el, meg kell osztanom Veled, hogy 10-kor ágyban vagyok, legkésőbb 11-kor már az álommanóval randizom, és csak az óra csörgése zavar fel az édes pihenésből. Annyi változott, hogy mióta rendszeresen összebújunk reggel is, az órát a szokásos 7 óráról fél 7-re állítottam.

Nincs álmatlanság, sem frusztráció, sem ólmos fáradság, levertség, az eszem, mint a penge, a memóriám utoljára 10 évesen volt ilyen jó. A bőröm sem az orrszarvúéra emlékeztet, rég nem kell a teleizzadt hálóinget lecserélnem az éjszaka közepén. (Különösen, ha már nincs is rajtam?)

A kirakat üvege újabban egy energiával teli, bomba csajt mutat, és a kollégáim, sőt, még a csőlátású főnököm is megkérdezte, hogy talán szerelem van a láthatáron? Igen van szerelem! Szerelmes vagyok az életbe, a férjembe, élvezem a munkámat, és határozottan tetszem önmagamnak:  jó érzés a bőrömben lenni!

Te jól érzed magad a bőrödben?

Megengedheted magadnak, hogy jól érezd magad: Jár Neked, mert megérdemled! Csak vedd a kezedbe a JÓL-LÉTEDET, és tedd meg az első lépést. Ezt akarja a tested, a párod, a gyerekeid, a kollégáid, de még az anyósod meg a főnököd is. És Te is.

Ha most őszintén magadba nézel, ha igazán figyelsz arra, amit odabent találsz, és úgy tűnik, hogy elég cudarul érzed magad...,

...ha egyáltalán nem ilyen lovat akartál,
hát gyerünk, cseréld le!


Kezdd azzal, hogy felméred a helyzeted: itt találsz a jellemző tünetekből  egy elég részletes felsorolást, és kiválaszthatod közülük azokat, amiket magadon tapasztaltál. Ha még nem töltötted ki, vágj bele nyugodtan: a női hormon egyensúly teszt kitöltése pár perc, a kiértékelése pedig ingyenes, 24 órán belül megkapod!

Érdekel? Kattints ide!

Te már túl vagy rajta? Segíts a barátaidon, hadd töltsék ki ők is!